Dag 7, de laatste loodjes - Reisverslag uit Zacapa, Guatemala van destihogroep - WaarBenJij.nu Dag 7, de laatste loodjes - Reisverslag uit Zacapa, Guatemala van destihogroep - WaarBenJij.nu

Dag 7, de laatste loodjes

Door: De Stiho Groep

Blijf op de hoogte en volg

09 November 2006 | Guatemala, Zacapa

Gisterenmiddag is de Burgemeester van het dorp langsgeweest om ons te bedanken en te kijken hoe het werk vordert, hij was tevreden en kon met een gerust hart terug naar huis. 15.00 uur dus we kunnen weer gaan, alles opgeruimd en in de bus naar het dorp om te pinnen en weer wat boodschappen te doen. Terug in het hotel snel omkleden en naar het zwembad voor een verfrissende duik. Rikki en Rene waren het er het eerste en lagen aan de rand met een kop koffie. De rest ook snel hier aanwezig en er werd ook de nodige hoeveelheid bier genuttigd.

Om 19.30 uur moesten we naar de grote zaal die voor de gelegenheid gezellig was verlicht met 20 TL-buizen!?! Hier werd ons een culturele avond aangeboden met zang en dans uit de streek. Alle gezinnen van de huizen die we aan het bouwen zijn en de werklieden waarmee we samenwerken waren aanwezig. Na alle officiele verplichtingen kon het feest beginnen en al snel stond de dansvloer vol, het feest barstte nu pas echt goed los en er werd op opzwepende Guatemalteekse muziek stevig gedanst. Andre en Manon beten het spits af, deden iedereen versteld staan en stalen direct de show, ze dansten beter als die Guatemalteken en kregen dan ook een verdiend applaus van de plaatselijke bevolking. Eddy heeft gedanst met de mooiste vrouw van Zacapa maar ze werd na 45 seconden door haar vriend van de dansvloer gehaald. Rene blijkt ook geen onverdienstelijk danser en heeft met Manon ook lekker gedanst, menigeen was verbaasd over deze verborgen talenten. Dick werd de dansvloer opgesleurd door een Guatemalteekse schone en stond ook in no-time te swingen (er zijn foto´s als bewijs). Wim ging helemaal los en ook Bart en Andre v.S. waren regelmatig aan het swingen. Fahri was erg populair bij de plaatselijke dames en kreeg nauwelijks de tijd om te gaan zitten. Ook Rene die voor de gelegenheid zijn hoofd extra glad had geschoren had aan populairiteit niet te klagen. Zuid-Amerikaanse dansen komen veel vanuit de heupen dus er was volop te zien, Daan ging steeds vrolijker kijken.
Ondanks de TL-verlichting toch erg gezellig maar vanaf 10.30 uur gingen de eersten toch wel richting slaapkamer, tenslotte is het morgen weer vroeg dag. Manon heeft om 1.00 uur het licht uitgedaan (ze was WEER de laatste!) bovendien was al het bier op, de eigenaresse wordt steeds vriendelijker voor ons.

Om 6.00 uur in de eetzaal was Manon ook weer de eerste en heeft daar dan ook het licht weer aangedaan, toch absoluut een knappe prestatie. Iedereen was op tijd maar wel met de nodige moeite, Daan en Bernhard waren iets later maar we konden toch op tijd vertrekken richting bouwplaats.

Iedereen weer aan de gang en bij Ton gaat het rapos de hoogte inos. Eddy wacht op Martijn met de mestelspecie maar blijft vrolijk want Snorremans heeft ADV (later was hij er toch, bleek een halve ADV te zijn) Daan en Frank zijn inmiddels een onafscheidelijk dreamteam en gaan als een speer. Frank is wel af en toe in onderhandeling over de Opstalan gevel- en dakbedekking maar ze hebben hier liever golfplaten. Vandaag is er keuze, Cuppie C en Cuppie DD beiden aanwezig, als dat maar goed gaat?
Adje HD (10 jaar!) werkt zich uit de naad, sleept constant met blokken en specie, hij is overal inzetbaar en inmiddels onmisbaar in dit team.
De problemen bij Andre zijn opgelost, de ramen waren alleen als meerwerk verkrijgbaar maar dat is nu afgehandeld. Inmiddels is Bart hier bijgesprongen, Tuffe en Duffe, ze zijn hier zo blij met Bart dat ze hem een baan hebben aangeboden, alleen de secundaire arbeidsvoorwaarden vormen een probleem. Oscar en Dick hoor je ook niet meer als ze eenmaal op de steiger staan, alleen het resultaat telt nog maar. Andre v.S. is druk met de beton, Hans en Manon druk met het vlechtwerk en het op maat maken van blokken. Andre is met zijn veters vastgebonden aan de steiger voor de nodige stabiliteit, gaf wel even aan dat hij erg tevreden is over zijn team, bijna geen praktijk ervaring, nauwelijks lokale ondersteuning en dan toch deze prestatie, namens Andre: TOPKLASSE JONGENS!
Wim en Peter zijn druk met het metselen van de punt en de laatste laag in het huis, morgen kan het dak erop! Wim heeft gisteren zelf hout gehaald bij Stiho Teculutan (die overigens wel een stuk duurder is dan in Nederland) Wim is verder uitermate tevreden over de sfeer in de (hele) groep en hij vindt dat iedereen echt hard heeft gewerkt. Margot zat om 8.00 uur in de badkamer om te plamuren, dit gaat haar erg goed af (ervaring?). Rene en Gijs zijn druk met de tuin, omspitten en poten van Tulpen, Hyacinten, Vergeet-me-nietjes en Sneeuwklokjes. Gijs heeft het verlies van zijn kip inmiddels verwerkt, dus Wilma we zullen hem niet meer plagen.
Patrick gaat erg hard, heeft er in no-time weer een laag opgemetseld. Rene zorgt voor de aanvoer van blokken en Rikki staat haar mannetje als het gaat om specie maken, ook de koffie wordt vandaag door Rikki verzorgt; Koekje erbij?¨ vraagt ze aan iedereen. Fahri heeft weer sjans bij de dochters van Lorena, ze vinden hem erg leuk, hij weet het zelf niet maar het lijkt wel of hij hier vleugels van heeft gekregen, hij gaat weer als een raket. Marcel en Berhard willen door want het huis moet af, Marcel is al de hele week in onderhandeling over een Velux-raam en Bernhard wil de mensen overtuigen dat een Krepel stijldeur veel mooier is dan die stalen deuren die ze nu hebben besteld.

We zijn bezig met de laatste loodjes, vanmiddag om 16.00 uur nog een voetbalwedstrijd, Teculutan uit, altijd lastig, maar we nemen de uitdaging aan. De bus komt zo om ons naar het stadion te brengen.

Vanavond uit eten met het locale Habitat comite en morgen de laatste werkdag.

PS: Foto´s plaatsen lukt weer even niet, we doen wat we kunnen om er weer een aantal te plaatsen.

• 09 November 2006 - 21:35

Frank Brokken:

Hallo Frank, de groeten van je moeder en ik ben erg trots op je. Verder zal ik weer blij zijn als je weer veilig thuis bent.
    Ook nog de groeten van de
    achterban.

• 09 November 2006 - 21:35

Arie Levering:

Nog even volhouden jongens,jullie hebben fantastisch werk verricht en nog natuurlijk, moeders is trots je Eddy.
    Groetjes Arie en Ria

• 09 November 2006 - 21:44

Marion:

Andre en Manon, De laatste loodjes. Geweldig wat jullie hebben gepresteerd. Die verborgen talenten willen we hier ook wel eens zien.
    Goede reis terug, en tot volgende week.
    groetjes, Marion

• 09 November 2006 - 21:48

Yolanda:

Petje af voor deze goede prestatie voor het hele bouwteam! Hoe moet het volgende week als jullie uit het werk komen? Gelijk in bad met koffie of bier? Nu hebben jullie het in ieder geval verdiend. Suc6 morgen met jullie laatste werkdag. Liefs Yolanda v J.

• 09 November 2006 - 21:49

Voor Leef:

Nog gescoord tegen Teculutan?
    Hier alles ok! Tot Zondag
    :)muur,sam en matthijs :)

• 09 November 2006 - 21:51

Wim Van Ziel:

Hoi Wim,
    Wat een prestatie. Gisteravond het dak eraf. Vandaag het dak erop. Volgende week veel bijslapen op de bank denk ik. Het is heel leuk om de site te lezen. Ik zet de computer om een uurtje of 10.00 s'avond aan en ja hoor even lezen. Wat een belevenissen. Daniel zei onder het eten Ik mis papa en jij belde vijf minuten later. Mooi he. Aron vond dat je nog wel een weekje weg mocht blijven, kon hij nog lekker bij mama slapen.
    Het gaat hier goed, maar we zijn nu echt aan het aftellen en missen je.
    De laatste loodjes. Nog heel veel plezier en doorzetten he. Tot gauw
    marian

• 09 November 2006 - 21:57

Jacqueline:

Mooi om te lezen dat alles volgens wens gaat. Wens jullie nog veel succes met de laatste bouwdag.

• 09 November 2006 - 21:59

Job En Monique:

We zijn ontzettend trots op jullie en blijf voorzichtig juist op zo'n laatste dag.

• 09 November 2006 - 22:05

Mart En Marijke:

Nou bouwteam nog maar een dag te gaan dus echt de laatste loodjes, wat een prestatie hebben jullie verricht zeg wij hebben er maar een woord voor gewoon geweldig, nou voor jullie allen morgen nog maar een hele goede dag en dan weer lekker zwemmen en genieten van jullie biertje en Ton van zijn borreltje, ik heb jullie berichten elke dag gevolgd, petje af hoor machtig om op deze manier jullie toch een beetje te kunnen volgen nou voor een ieder dus petje af en alvast een goede terugreis.

Ton,

Tot zaterdag in Atlanta.
    Liefs van ons allen maar weer uit Krommenie.

• 09 November 2006 - 22:11

Hoi Frank,
    Succes met de laatste
    loodjes. Het is interessant jullie op internet te volgen.
    Groetjes en tot zondag.
    Mary en Peter.

• 09 November 2006 - 22:20

Rikki:

Hoi Rikki, Wil en ik hebben een reactie gegeven op dag 6, ik weet niet of je dat nog kan terug zien.
    Wij lezen wel uit het reisverslag dat jij zo onderhand een bouwvakker bent geworden(en dat zullen we onthouden,grapje)misschien lees je dag 6 nog dus stoppen we ermee.
    maar je ontvangt nog wel een berichtje van ons.
    liefs van Wil en Lies

• 09 November 2006 - 22:31

L En A Kool:

Hola Daan,
    Wat een enorme prestatie. Ook even tijd voor ontspanning en leuke dingen. Wat wij zien en proeven is de grote gedrevenheid van de gehele groep.De sfeer moet fantastisch zijn en dan volgen de resultaten vanzelf. Leuk de contacten met de plaatselijke bevolking Het zit er bijna op en dan wegen de laatste loodjes het zwaarst Heel veel succes met het afronden van het karwei en nogmaals bedankt dat de schrijver van de verhalen het zo beeldend heeft kunnen uitleggen en beschrijven, met lof!!!
    Daan zet hem op nog even de schouders eronder v gr en van uit een zonnig Spanje D KN

• 09 November 2006 - 23:49

Colette Koopstra:

Krijg nou het heen en weer!!! Zeg Steentje!!!! Dat heb ik nu dus zwart op wit meneer... Jij en dansen! Ha reken maar dat ik je daar nog wel eens mee plagen ga! Blij te lezen dat jullie troubles zijn opgelost en dat alles weer goed gaat. Nog even volhouden... Ik praat Jaak moed in dat ze nog even moet wachten voordat ze je weer in de houtgreep legt. (oeps sorry ik bedoel een knuffel geven kan hahaha). Echt mensen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Petje af!!!!
    Ik wens jullie allemaal nog veel suc6 met de laatste loodjes...
    Mijn hart is bij jullie...

• 10 November 2006 - 06:52

Aron Van Ziel:

Hoi papa heb nog gescoord
    heb je gewonnen of verloren en met hoeveel???
    Zeker gewonnen, want als ik voetbal weet je altijd zoveel. Ik ga lekker naar school straks. Het is vrijdag dus de laatste schooldag. Ik ben met daniel en mama naar de kapper geweest en vandaag komt misschien Melvin spelen. Ik slaap lekker bij mama blijf nog maar even weg. Ik heb gelezen dat je hard hebt gewerkt. Ik wist niet dat je kon dansen, moet je thuis ook eens doen.
    dikke kus xxxxxxxxxxxxxxxx
    aron

• 10 November 2006 - 06:55

Daniel Van Ziel:

Hoi Papa, Heb je nog gescoord?? Heb gewonnen of verloren???
    DAAAG
    Van Daniel

• 10 November 2006 - 06:59

Bob:

goed hoor papa, dat het dak er al op kan, samen met Wim. Geef Wim ook een complimentje van mij en natuurlijk alle anderen. Niet te veel bier drinken anders wordt je buik nog dikker.

van bob en ook de groetjes van de anderen

• 10 November 2006 - 07:12

10 AZ - 1 SV Meerssen
    doei ARON

• 10 November 2006 - 07:15

Frank:

Heel veel succes toegewenst met je/jullie laatste werkdag!!
    De laatste loodjes...........
    Een hele goede terugreis en tot zondag :-)
    X nicole

• 10 November 2006 - 07:19

Arjon:

Bernhard,
    blij dat je de woning met STIJL wil afmaken.
    We zullen de orders snel verwerken.
    Suc6 met de laatste loodjes.

• 10 November 2006 - 07:23

Marcel:

Zit dat dakraam er nu nog niet in? We willen wel foto's zien he. De rooie majoor mist je enorm vanwege je altijd mooie blauwe shirt!
    De vleugel!

• 10 November 2006 - 07:35

Marcel:

Het zit er al weer bijna op voor je. Goeie terugreis en ik zie je over een paar weken wel weer als ik terug ben uit Mexico. Groetjes Roelina

• 10 November 2006 - 07:39

Brigitte:

Marcel, leuk om iedere dag jullie verhalen te lezen. Heb je al veel geleerd? Volgende keer een bouwkavel kopen en dan zelf bouwen... Heel veel succes nog en geniet ervan.
    P.S. Wiebe en ik konden je niet terugvinden op de foto. Waar sta je toch?

• 10 November 2006 - 07:41

Heey Frankie,

Ben ik weer, als vaste klant op jullie site;).
    Ik mis je steeds meer hoor,het is erg rustig zonder jou.
    K mis je grapjes!haha:P

Zondag zal ik met een groot spandoek op Schiphol staan;-)(MAYBE)

xx Lotte

• 10 November 2006 - 08:03

Agnes:

Geweldig wat jullie daar tot nu toe neergezet hebben!!En jullie verslaggeving is leuk om te lezen. Nu de laatste loodjes nog mun petje af.Een goede reis terug enne neem Bart wel mee in het vliegtuig!! Groetjes van hier!!

• 10 November 2006 - 08:07

Bart:

He uh Bart dat had ik vergeten in het berichtje te zetten natuurlijk de groetjes extra voor jou
    van je zusje en goede reis terug.

• 10 November 2006 - 08:10

Vivian:

Hallo,
    We zijn nu allemaal aan het aftellen, Laura vraagt om het uur hoeveel nachtjes slapen nog?? We hebben nog nooit zo vaak achter de computer gezeten, voor de kinderen erg jammer dat de foto's niet lukken. Geniet nog even van het mooie weer daar want hier is het echt kil. Fijne oplevering en wie maken nu de huizen af? Of komt er een volgende groep die de bevolking gaat helpen of moeten jullie volgend jaar die huizen afmaken?
    Tot gauw liefs Vivian.

• 10 November 2006 - 08:11

Yolanda:

Patrick, morgen een hele fijne verjaardag! We gaan het vieren in Kidzcity! Zondag vieren we het met jou er bij! Voor iedereen een hele goede terugreis. Tot zondag. Liefs van Yolanda, Rick, Stefan en Tanja

• 10 November 2006 - 08:12

Maud En Ties:

Ha die Daan, zo de laatste dag is aangebroken, kunnen we jullie nu ook bellen voor een aanbouw aan ons huis! liefst niet met golfplaten! Je hebt toch wel gedanst he, je kan zo lekker schuifelen enzo dat is toch ook met je heupen! heel veel succes nog de laatste uren, hou vol maar voor een bikkel zoals jij moet dat geen probleem zijn! Dus. hou je taai dikke kus maud ties jess stan

• 10 November 2006 - 08:22

Roy En Dennis:

Daantje! Wat ben jij enorm goed bezig! Je collega's daar uiteraard ook maar jij in het bisonder. Opvallend veel C en DD materiaal? Kunnen wij een monster aanvragen? Zet maar in de vensterbank! Succes verder en de groeten.

• 10 November 2006 - 08:33

Rene:

Heee Rene, Dat jij goed kan dansen dat weten wij. Wij noemen je niet voor niks: "John" (je weet wel Travolta) Leuk dat je hun ook wat pasjes heb laten zien. Heb je ze daar nog de drie dubbele flikflak laten zien ??? Fijn dat je zo goed ligt bij de vrouwelijke bevolking, ik las het verhaal voor aan John en die zei: "ik zei het toch, kale mannen zijn sexie" (dat vinden vrouwen dan, niet John natuurlijk)
    Nou nog de groetjes uit Utrecht en Wassenaar.
    ps. ik ben benieuwd hoe de voetbalwedstrijd is gegaan, er zit tenslotte toch ook een beetje VAN BASTEN in jouw, tochhhhh ?????

• 10 November 2006 - 08:51

Fam. Selles-Hasselt:

Hoi Stiho groep
    Geweldig de gang die er in zit bij jullie,af en toe een dansje geeft natuurlijk ook nieuwe energie,hou vol we blijven jullie volgen. Dat dansen zit echt bij Bart in de familie.!!!!Op zijn tijd een pilsje is jullie ook van harte gegund.Allen nog veel bouwplezier gewenst en een behouden terugkomst.

Veel lieve groeten.
    Hans-Bea, Leon,Anouk.

• 10 November 2006 - 09:01

Dick:

Maar goed dat je dansles hebt gehad, altijd gemakkelijk voor onderweg. Niet van de steiger afgevallen gelukkig, dus niks gebroken. Hebben jullie een velux dakraam in de aanbieding? Ik hou me aanbevolen. Onze complimenten voor het gezellige reisverslag. Misschien kan de schrijver de kranten hier in nederland wat opfleuren met zijn verhalen. Nog malariapillen geslikt? Vanavond gaan we spagetti eten bij Vivian, lekker toch?
    Dick, wij wensen jou en je vrienden een hele goeie terugreis toe en hebben diep respect voor de hele groep die hier toch maar even een prachtig werk verricht. Petje af.
    Liefs pap en mam en tot zondag.
    C&A te Beusichem......

• 10 November 2006 - 09:57

John Walda:

Tip: let met voetbal op de zuidamerikaanse speel wijze en ontregelingen van het spel.
    Succes met alle perikelen omtrent ramen, deuren en dakplaten.....
    John.

• 10 November 2006 - 10:52

Yolande:

Hoi Gootje, Heb je lekker staan swingen gisteravond of had je na al dat harde werken de puf er niet meer voor. Die heupacties moeten jou toch wel goed afgaan na al die jaren"jiven". Sterkte meid, nog even dan kun je thuis 'uitrusten' met je man, je 3 kinderen, je baan, huishouden..... terug naar t luie leven (ahum)

• 10 November 2006 - 11:30

Carola:

Wat een mooie verhalen jullie gaan nu beginnen aan de laatste loodjes dus nog 1 dag en wat zal dat een mooi gezicht zijn om straks die blije gezichten te zien. Het is een hele prestatie daar met dat warme weer en maar door buffelen, maar jullie weten dat aan het einde van de dag de bier koud staat en dat lekkere zwembad.
    Nou nog even door buffelen en dan is het klaar
    Voor Ton de groeten aan de fam Krakeel in Amerika en ga daar ook lekker genieten
    Groetjes van de fam. Drijfhout uit Krommenie

• 10 November 2006 - 12:48

Woodenhill:

Vanderwel, dat je nog energie over had om te dansen ! Je hebt zeker niet zo hard gewerkt.... Heb je al verkering ?
    Kom je nog terug ?

• 10 November 2006 - 12:58

Petra:

Hans, je begrijpt natuurlijk wel dat ik jouw danskunsten op die opzwepende muziek als je terug bent wel wil zien.
    Ik ben heel benieuwd.
    Lekker de laatste loodjes en dan terug naar huis!
    We missen je en daarom tot zondag, een hele goede reis enne kijk nog even goed om je heen en maak nog een paar foto's.
    We zijn erg nieuwsgierig.
    Veel liefs.

• 10 November 2006 - 13:36

Tuffe En Duffe:

wij doen er elke maand voor bart wel een kratje bier bij

• 10 November 2006 - 14:53

Jeroen:

He pap,
    Heb vandaag me cijfer van bio SO terug gekregen:een 9! En moet morgen tegen Advendo en dus een kans dat die WillemII scout ou nkomt kijken.

• 10 November 2006 - 15:03

Jeroen:

he pa,
    nog een laatste berichtje voordat je weggaat: heb 140 gegooid met darten!! Nu mag jij weer proberen als je thuis bent om boven de 140 uittekomen!

• 10 November 2006 - 15:16

Voor Margot:

Weer alles gelezen!Grandioos wat jullie samen presteren.Ik heb grote bewondering voor jullieallen. Tot zondag Je mag van Marcel de hele week uitslapen!!!
    Groetjes Mama

• 10 November 2006 - 15:18

Sandra:

ha die pap
    hoe gaat het daar? nog 2 nachtjes dan kom je alweer naar huis. Ik ben benieuwd wat je voor cadeautje mee heb genomen!nog veel succes!! doei pap!

• 10 November 2006 - 15:43

Rikki:

Hier vanuit nederland een laatste berichtje voor jou.Wij gaan er vanuit dat er een goede afsluiting komt, dus een leuk feestje,lekker genieten meid je hebt het verdient.Een goede terug reis gewenst voor jullie allemaal en dan thuis lekker bijkomen.
    Doeiiii lieve groeten van Wil en Lisette

• 10 November 2006 - 16:06

Tineke:

Het is geweldig wat jullie presteren ondanks blaren spierpijn en alles gaan jullie door het zit er nu bijne op. Ik wens jullie een prettige terug reis.
    Ton veel plezier in atlanta en de groeten aan de fam krakeel tot over een week. xxxxx tineke

• 10 November 2006 - 17:17

Marcel:

Hey Gootje, ook de laatste werkdag nog overleefd?? Na alle complimenten in de berichten hebben we nu hoge verwachtingen hier thuis. Er is alvast een klussenlijstje opgemaakt voor je.
    Verder zijn we hardstikke trots en de kinderen kijken uit naar zondag.
    Groet ikke

• 10 November 2006 - 17:22

Gijs:

Na het bouwen in de tuin, Dat moet helemaal goed komen met die Nederlandse bollen en knollen. Als je de Guatemalteken maar geen gehaakte gordijntjes aanpraat. Ik hoop dat jullie met het voetbal ook je mannetje hebben gestaan!? Of was het wellicht te warm. Ik ben blij dat jullie het goed hebben maar kijk toch wel uit naar je thuiskomst.
    Veel liefs, Wilma