Dag 5, de bouw gaat door
Door: De Stiho Groep
07 November 2006 | Guatemala, Zacapa
Het zwembad en de airconditioning zijn duidelijk geen luxe maar noodzaak na een dag hard werken in de hete zon. Na gedane arbeid is het goed zwemmen en bier drinken, of douchen op een gekoelde kamer.
Weer in het hotel gegeten, aan tafel kreeg iedereen weer praatjes. Rene, Fahri en Wilma hebben even het eten voor morgen voorgeproefd, Rikki heeft Eddy ijs gevoerd, hij eet uit haar hand.
Om 6.00 uur iedereen weer aan het ontbijt, Eddy en Dick waren iets later, hadden eerst samen staan tutten in de badkamer. Na het ontbijt weer richting bouwplaats waar iedereen om 07.00 uur alweer aan de gang was. Steigerplanken stonden binnen (anders zijn ze ´s-morgens weg) dus die moesten eerst weer voor de dag gehaald worden. Team Andre begon colectief met stenen sjouwen, Hans geeft vanaf de grote stapel aan en Oscar, Manon, Dick en Andre v.S. brengen ze bij de bouwplaats. Andre v.S. Ging gelijk door met betonvlechten. Team Ton gaat het betonstaal ophogen, Eddy houdt vast, Martijn maakt ze aan elkaar. Fahri en Bernard van team Patrick zijn bezig met de goot voor de gewapende lag. Ogenschijnlijk lopen ze in op team Wim maar ze moeten de andere kant van het huis nog optrekken.
Heimen en Gijs zijn met zeer belangrijke zaken bezig, sjouwen van stenen en maken van Specie. Gijs is niet te stoppen ondanks de heimwee naar zijn organische kippen. Bart en Wim metselen gestaag door en ook Margot staat haar mannetje op de steiger, het thuisfront zal versteld staan van haar capaciteiten, klussen in huis is voortaan geen enkel problem meer. Peter, Rikki en Wilma zorgen ervoor dat de betonvlechters doorkunnen door staaldraad te knippen en betonstaal te buigen en te knippen. Marcel is druk met deze bewapening en het gaat volgens hem als een tierelier. Rene ziet ze vliegen inmiddels, hij wordt gek, heeft daar wel aanleg voor. De toekomstige bewoners hebben cake gebakken voor ons voor bij de koffie, Rikki ook weer blij want die wilde koffie met gebak. Volgens Eddy ontwikkelt Daan zich als een vakman, heeft wel veel sturing nodig en kan niet tegen kritiek maar voor het eind van de week is dat probleem volgens Eddy opgelost. Daan heeft hier zelf niets aan toe te voegen, vindt alleen maar dat het team goed bezig is. Daan wordt wel steeds afgeleid door een voeger met cup C. Andre v.S. gaat zelfs in de koffiepauze door met metselen, eerst de emmer leeg dan pas koffie! Dick zorgt na de koffie voor wat verkoeling met de tuinslang, Manon, had gisteren nog een hekel aan vuile handen maar vandaag interesseerd het haar niet meer.
Team Ton gaat zelfs in de etenspauze door maar zit wel even in een dip, Ton heeft het zwaar en ook Eddy is de man met de hamer tegengekomen (Dick?). Verder heeft iedereen weer lekker geluncht en kunnen we er weer tegenaan.
Kortom, BLOED, ZWEET EN TRANEN.
De gezinnen voor wie de huizen zijn doen hun uiterste best om te helpen, Het team van Andre bouwt een huis voor een profvoetballer en moet steeds trainen maar zijn 7 maanden zwangere vrouw staat haar mannetje. Het team van Patrick wordt ondersteund door de dochters van de toekomtige eigenaresse, het team van Wim kan steeds rekenen op de hulp van de toekomstige eigenaresse, haar man moet werken overdag. Ook bij team van Ton is volop ondersteuning aanwezig door diverse neefjes en nichtjes.
Om 15.00 uur na het werk gaan we naar de gezinnen zoals ze nu wonen en daarna weer naar het hotel om te zwemmen en te eten.
LET OP; ER ZIJN FOTO´S GEPLAATST
Kortom, BLOED, ZWEET EN TRANEN.
LET OP; ER ZIJN FOTO´S GEPLAATST
07 November 2006 - 20:14
Petra:
Hans,
Pa en Ma hebben een berichtje bij de vorige dag geplaatst -
07 November 2006 - 20:17
Jeroen:
Hoi papa,
We zitten op zolder alle foto's te bekijken. Heel erg leuk om te zien waar en waarmee jullie bezig zijn!!
Opa,oma,mama,sandra en ik -
07 November 2006 - 20:51
Muur, Sam & Matthijs:
Leuk dat er foto's op staan! Ik had je bijna niet herkend Leef, ben je je scheermesjes vergeten? En dat terwijl je hebt staan tutten in de badkamer... Van je broer moest ik nog doorgeven dat jullie afgelopen zondag met 3-2 hebben verloren, je krijgt de groeten. Dikke kussen van ons ;) -
07 November 2006 - 20:52
C%A Beusichem:
Dick, bedankt voor de kaartjes van Concordia, echt tof dat je er nog voor gezorgd hebt.
Lekker gegeten met je dames
Groet uit een koude Betuwe. -
07 November 2006 - 21:08
L En A Kool:
Hola Daan
Door de foto's krijgen we een goede indruk van alle dingen waar jullie mee bezig zijn. Vooral de foto met de krotwoningen maakte veel indruk, dan moet de bouw van de stenen woningen een grote verbetering zijn in die omgeving. Veel succes voor alle teams gewenst
07 November 2006 - 21:15
Frank Van Berkel:
Succes daar, ik zie dat jullie in ieder geval mooi weer hebben (kan ook niet anders) gaat Marcel er ook nag dakvensters in plaatsen, of beperkt hij zich tot het zwembad en het bier. Ik zal de groepsfoto ook nog wel even op ons Intranet plaatsen. Kunnen ze kijken of ze Marcel ook kunnen terugvinden. -
07 November 2006 - 21:17
Vivian:
Hoi, zo te lezen hebben jullie het wel naar je zin!! Wij hebben vanavond lekker spruitjes gegeten, op verzoek van Laura hebben we er ook een paar voor je bewaard, ze lag helemaal in een deuk toen ze het vroeg aan oma. Tot gauw liefs Vivian. -
07 November 2006 - 21:23
Tineke Hijne:
Ton je zat er even doorheen las ik, jou kennende wil ik even zeggen luister naar je lichaam. Hans zegt"in afrika mag je een half uur werken en dan drie kwartier rust" dat is voor jullie misschien geen maatstaf maar ik denk echt dat jullie meer rust moeten nemen niemand heeft er wat aan als je ziek bent in amerika.
veel liefs van ons allemaal -
07 November 2006 - 21:24
Tineke Hijne:
veel liefs van ons allemaal -
07 November 2006 - 21:43
Mart En Marijke:
Hallo Allemaal,
Zo te zien aan de foto's verrichten jullie daar echt het goede werk ook al is het heel zwaar de bevolking en de kinderen zullen jullie er dankbaar voor zijn, het is prachtig om te zien waar jullie mee bezig zijn!!!
Wij wensen jullie de komende dagen nog heel veel sterkte met de bouw.
Ton vanaf zaterdag laat je jezelf maar lekker verwennen door de Fam. Krakeel en wel wat energie over houden hoor?
Mart zie je zaterdagavond en dan kan je lekker gaan genieten sterkte en hou je taai Liefs van ons uit Krommenie. -
07 November 2006 - 21:56
Colette Koopstra:
Hallo Steentje!!!
Jacqueline vertelde me dat deze site er was. Wat leuk zeg!!! Ben wel blij dat het je goed gaat en dat de werkzaamheden ook goed gaan. Helaas kon ik niet een paar dagen naar je kinders en vrouwtje... Had ze graag even gezelschap gehouden. Ik wens je alle goeds... neem op tijd je koffie pauze ;-)!!! En vooal veel suc6 de laatste dagen nog!
Dikke kus uit Elsloo!!! -
07 November 2006 - 22:27
Marian Van Ziel:
Hoi Wim, foto's gezien. Heel indrukwekkend. De school, natuur, saamhorigheid. Mooi hoor. Alles prima hier. Heb e-mail aan gijs hotmail doorgegeven. Een fijne avond en morgen er weer tegenaan. Ik ga zo lekker slapen.
veel liefs
marian -
08 November 2006 - 06:32
Daniel Van Ziel:
hoi papa.weetje wat ik al tijd na de training moet doen de ballen naar het ballenhok brengen.en ik heb heeeeeel leek getraining!en hoe veel housen heb je geboud?daaaaaaaag daaaaaaaaaaaaaaaaaaniel
08 November 2006 - 06:58
Michelle Huveneers:
wetenwe dat ook weer
(dat het geen probleem is dat mama thuis werk doet) ;)
08 November 2006 - 07:04
Harold V/d Koedijk:
Marcel, ik lees dat het betonvlechten als een tierelier gaat, let wel op de dekking! Veel succes! Henk, Sven & Harold -
08 November 2006 - 07:19
Maartje:
Hee Marcel,
zo te zien is het echt bikkelen daar, lange dagen, veel sjouwen en natuurlijk de hitte. Maar uit de verslagen blijkt wel dat het gezellig is en dat jullie goed vooruit gaan! Veel plezier en groetjes van je collega's van de Customer Service! -
08 November 2006 - 08:09
Anja:
Hoi Frank, Gaat het goed jongen, leuk je berichtje te lezen. Hou vol, maar pas je wel goed op jezelf. We zijn trots op je!!! -
08 November 2006 - 08:12
Angelique:
Hee Frank, we zijn trots op jou, hoor! En uiteraard ook op de rest van de groep. Hou vol.....'t is voor een goed doel!!!
En dat bad, ach, we ruiken je hier toch niet.....
Groetjes uit Oisterwijk -
08 November 2006 - 08:39
Henk Hier:
Beste allemaal daar, Rikki in het bijzonder. Ook zonder gebak gewoon doorgaan.
Team Iso. Utr. -
08 November 2006 - 08:55
Marieke:
Leuk om nu ook foto's te zien. Jullie doen goed werk daar!
Margot, marcel kan best op de hand wassen, hoor! Doen ze in Quatamala ook! -
08 November 2006 - 09:53
Gijs:
Leuk de foto's. Wat een mooie plek om te werken.
Veel sterkte in die hitte voor jullie allen en veel liefs voor Gijs en Wim.
Wilma -
08 November 2006 - 09:54
Diana:
Hallo allemaal, het is hard ploeteren he.
Peter, Bob kon je helaas geen berichtje sturen vanmorgen omdat Tiscali een onderhoudsdag heeft. Hij zat om 6.30 al achter de computer om jullie belevenissen te lezen, maar helaas. Het is echt een hele trouwe fan. Ik ga nu de foto's even bekijken, we hadden hier op de praktijk ook geen internet. Jullie veel succes verder! -
08 November 2006 - 10:04
Richard:
Hoi Manon en Andre,foto gezien,flink door bouwen,moet wel af,misschien vlgd jaar daar tuintjes aanleggen?
Manon dikke kussen en voor Andre ook een klein kusje.
Veel liefs Richard,Lars,Iris,Lobke en Myrhte(mamma ik mis je) -
08 November 2006 - 10:09
Angelique:
Frank, er loeit hier een koe.....en wij maar wachten....wie haalt er nu koffie voor ons????? -
08 November 2006 - 10:26
Henk V Wijgerden:
Als ik de berichten lees gaat het bouwen erg goed en krijg ik ook het idee dat jullie daar veel harder werken dan bij je chef in Holland. Hans kunnen die jongens een beetje metselen of leer jij ze dat?? Fijn dat het zo goed gaat en zouden jullie tijd te kort komen voor de afbouw van de huizen is er atijd nog de mogelijkheid om in de avond "over te werken" Dat wordt goed betaald als je de dankbare blikken van de mensen ziet aan het einde van het project. Hans, ik wil eigenlijk niet over het werk praten maar het gaat ook zonder jou door en dat had ik nooit kunnen denken.Donderdag ben ik niet op kantoor dus waarschijnlijk is dit mijn laatste mail.Ik wens jullie nog een hele goede tijd toe en een behouden thuiskomst. Henk.
P.S. a.s dinsdag kun je weer gewoon uitrusten en een potje darten in ons klushuis. -
08 November 2006 - 11:09
Marjolein Marzacu:
hoi ome hans
lekker aan het werk?
is je neus al verbrand?
ik heb nog een raadsel.
wat moet er op de punt komen?
1/2 3/4 H
V H V
1/2 3/4 H
V .
Morgen krijg je het antwoord, doei marjolein
08 November 2006 - 11:59
Rene:
Hee rene, leuk die foto's. Wat zie je vliegen ??(ach, wij hebben dat allemaal weleens ??) Ik geloof dat jullie wel veel plezier hebben met elkaar, zwem ze voor straks en groetjes uit Utrecht en Wassenaar -
08 November 2006 - 12:15
Maud En Ties:
Hoi Daan, jij en eigenwijs, ze snappen niets van je! Maud vraagt of je al in "clowndouche"bent geweest en of de golven hoog waren in de zee. de foto's en verhalen zijn indrukwekkend !
dikke kus en veel plezier -
08 November 2006 - 12:35
Lucia Cabrera:
Hallo René! He maatje! Doe de groeten aan alle mensen daar, ik heb zojuist de foto's bekeken en ik vind het er goed uitzien hoor. Ga lekker door met dit fantastische werk! Jullie worden hier op de voet gevolgd! Recuerdos desde Holanda! Oftewel groeten uit Nederland. -
08 November 2006 - 12:37
Henriëtte:
Hoi Hans, leuk om jullie belevenissen en bouwvorderingen te kunnen volgen.En ja hoor, we missen je, laat Henk maar kletsen. Veel succes nog en we zien je gauw weer in Eindhoven. -
08 November 2006 - 12:52
John Walda:
Aan de auteur:
Goede verslagen die lekker weg lezen. Fijne dagen nog daar,
John. -
08 November 2006 - 14:12
Hgfkf:
hdghgdghfhfhjfhgfjhg -
08 November 2006 - 14:14
Bob:
hoe gaat het met je voet -
08 November 2006 - 14:14
Frank Brokken:
We lezen dat jullie het goed stellen.
Groeten uit de Tilburgse
Noordstraat. -
08 November 2006 - 15:45
Jan Daams:
Beste Hans,
Ik lees uit de berichten steeds weer waarin iedereen gespecialiseerd is. In het bericht van dag 5 zie ik dat jij een kei bent in het aangeven van stenen vanaf de grote stapel, die anderen dan weer naar de bouwplaats brengen. Hans, je moet maar denken iedereen moet doen waar hij of zij goed in is. Ik weet wel beter. Jij hebt veel meer in je mars. Groetjes en tot ziens. -
08 November 2006 - 16:02
Rikki:
Hoi lieve Rikki,
Fantastisch wat jullie doen. Wat fijn voor je dat je lekker koffie kreeg met gebak.Gisteravond is Frank bij ons langs geweest en dat was natuurlijk heel gezellig.
Wij wensen jullie nog heel veel werk plezier toe en hopen dat alles loopt zoals het moet lopen.
lieve groeten van Wil en Lisette -
08 November 2006 - 16:19
Fam.huisman:
Dag peter,
Hoe is het daar in Zuid-Amerika? Kun je het allemaal een beetje belopen met je voetje? Veel plezier en kijk goed om je heen,enjoy!!
groeten,
Familie Huisman -
08 November 2006 - 17:03
Jaap Mulder:
Nou geweldig wat jullie daar doen. Bernhard we wensen jou , en de groep nog veel succes en nog veel lekkkere biertjes en zwemplezier (het is toch ook een beetje vakantie ) -
08 November 2006 - 17:54
Yolande:
Harstikke leuk om jullie zo te kunnen volgen op deze site. Dat Gootje haar mannetje staat weten wij trouwens al jaren hoor. Ben trots op je schone zus. -
08 November 2006 - 19:49
Astrid En Paul:
Hey PaP!
hoe is het daar??
NOg lekkere mokkels in Guatemala?:)
Al veel kidneybonen gegeten;)??
Hier gaat alles zijn gangetje, Paul heeft een 9,3 voor VCA gehaald, zijn allerhoogste cijfer van de afgelopen drie jaar! hahah! Daar had hij vorig jaar 9 keer een proefwerk voor nodig (9x1)hahaha!!
Het licht van je auto doet het niet en Mamma wilt weten hoe ze dat moet vervangen!
Missen je wel :$
Kusss Astrid en Paul! -
08 November 2006 - 19:51
Astrid En Paul:
Hey PaP!
hoe is het daar??
NOg lekkere mokkels in Guatemala?:)
Al veel kidneybonen gegeten;)??
Missen je wel :$
Kusss Astrid en Paul! -
08 November 2006 - 19:53
Sandra En Jeroen:
hoi pap
hoe gaat het daar.
ik heb gezien dat je mooie huizen aan het maken ben.
hartstikke leuk dat je belde!!!
08 November 2006 - 20:24
Diana:
Peter, leuk dat je even belde. Daphne baalde wel een beetje dat zij niet thuis was. Ik moest je ook de groeten doen van Janine, we zijn net wezen sporten. Janine leest ook regelmatig jullie belevenissen, dus nog een fan. De foto's waren 'leuk' om te zien, we zijn benieuwd naar meer. -
09 November 2006 - 09:01
Ton Hijne:
Ton. gisteren had ik vrij derhalve geen directe reactie. wat lees ik een dipje, daar kom je toch wel weer door heen he. wel oppassen met cake eten, je weet maar nooit waar de cake van gemaakt is.Lijkt me wel uit met de hulpploegen, geen slavenarbeid toch he? Zelf gisteren de herfstblaadjes geveegd,in de schuur gerommeld en gewacht voor de spoorbomen om in A.delft te komen.O ja Feijenoord heeft verloren -
09 November 2006 - 15:14
Bert Noordman:
hee Bart , je staat er weer leuk op hoor op de foto met alle bouwers en bewoners (leuke foto).
Weinig woorden maar stilletjes toch op de voorgrond haha. Iedereen nog veel sterkte met de rest van de bouw en ik blijf jullie volgen.
Groetjes van mij en tot mails.
09 November 2006 - 15:18
Bert Noordman:
ooh ja Bart, je collega T.H, man met bril, durft je niet te mailen maar wil wel op de hoogte gehouden worden dus dat doe ik dan maar hahaha.
Gegroet en AJAX gaat winnen van ADO